
5 potravín blokujúcich KOLÓNU vírusov
Náš výber potravín má priamy vplyv na zdravie a funkciu nášho tela a na náš imunitný systém.
Keďže koronavírus (a aj chrípkový vírus) stále "medzi nami na Zemi" cirkuluje, ľudia chcú vedieť, čo môžu sami ako ľudské bytosti robiť, aby sa ochránili pred závažnou infekciou COVID. Napríklad v rámci prevencie, o ktorej nie je vidieť nejaké závratné informácie. Výživa je základ. Celý život môžeme na jej kvalite pracovať. Vírusy sú staré ako planéta Zem sama a elity strach zo smrti využívajú na zastrašovanie a veľmi ľahko sú ľudia ovládateľní.
Jesť výživné jedlo, ktoré podporuje zdravý imunitný systém, je dobré miesto, kde začať. Vedci (tí normálni a Pravdiví) začínajú skúmať súvislosti medzi stravou a infekciami COVID-19. Uvádzajú jeden hlavný bod: Na udržanie zdravého tela a imunitného systému sú potrebné rôzne živiny.
"Neexistuje žiadna živina, ktorá bude pôsobiť ako magická strela na ochranu ľudí [pred COVID-19]," povedal Philip Calder, nutričný imunológ z University of Southampton vo Veľkej Británii.
Dovoľujeme si dať do pozornosti aspoň päť dôležitých potravín, ktorými môžete podporiť svoju imunitu a nestať sa tak obeťou plánu niekoho iného.
PIPERÍN V ČIERNOM KORENÍ
Vedci zistili, že niektoré prírodné alkaloidy, najmä piperín nachádzajúci sa v čiernom korení, blokujú schopnosť COVID-19 infikovať bunky. Informujú o tom "Vedomosti" s odvolaním sa na tlačovú službu Cytologického ústavu Ruskej akadémie vied.

"Najúčinnejšia zlúčenina, piperín, je obsiahnutá v čiernom korení," povedala Olga Ostroumová, vedúca výskumníčka z Cytologického ústavu Ruskej akadémie vied. Takéto výsledky ukázala štúdia vedcov z Cytologického ústavu Ruskej akadémie vied a Ústavu Pasteura. Výsledky výskumu sú publikované v časopise Biomedicines.
Olga Ostroumová poznamenala, že piperín je známy už dlho a používa sa v bioaktívnych doplnkoch na rôzne medicínske účely.
Petrohradskí vedci podľa nej v súčasnosti skúmajú látky, ktoré dokážu zablokovať fúziu lipidových membrán ľudských buniek a koronavírusu. Vedci zistili, že piperín zmenil vlastnosti vírusového lipidového obalu. Výsledkom je, že vírus neprenikne do buniek, čím sa zastaví jeho šírenie.
Piperín sa môže stať základom pre vytvorenie účinných doplnkov stravy na prevenciu a liečbu COVID-19.
Predtým doktorka personalizovanej medicíny, profesorka FMBA Ruska, doktorka lekárskych vied, Margarita Koroleva hovorila o význame tukov v ľudskej strave na pozadí pandémie koronavírusu.
"Bezchybný stav bunkovej membrány, teda lipidového plášťa každej bunky, je dobrou obranou proti prenikaniu vírusu. Alveolárny aparát pľúcneho tkaniva tvoria z 90 % lipidy, čo zabezpečuje kvalitu dýchacej funkcie. Každý vie, že polynenasýtené mastné kyseliny pôsobia protizápalovo," vysvetlila Koroleva v rozhovore pre Rossijskuju Gazetu.
Zo zdravých potravín odborníčka menovala bravčovú masť, ghee olej, ale aj orechy, ryby a semienka. Podľa nej malý kúsok slaniny napríklad pomôže udržať v tele zásadité prostredie, v ktorom baktérie a vírusy strácajú aktivitu a odumierajú (v kyslom prostredí sa množia).
Vyskúšajte: Cell Activator 90 kapsúl
ZDROJ: https://ria.ru/20201012/perets-1579364550.html
ZELENÝ ČAJ
Počítačové simulácie ukázali, že študované chemické zlúčeniny zo zeleného čaju, dvoch odrôd muskadínového hrozna, kakaového prášku a tmavej čokolády sa môžu viazať na rôzne časti Mpro.
"Mpro má časť, ktorá je ako " vrecko ", ktoré bolo " naplnené "chemickými zlúčeninami," hovorí Xie. "Keď bolo toto vrecko naplnené istými látkami , proteáza stratila dôležitú funkciu."

Laboratórne experimenty in vitro ukázali podobné výsledky. Chemické zlúčeniny v zelenom čaji a muskadínovom hrozne veľmi úspešne inhibovali funkciu Mpro. Chemické zlúčeniny v kakaovom prášku a tmavej čokoláde znížili aktivitu Mpro asi o polovicu.
"Zelený čaj obsahuje päť hlavných testovaných chemických zlúčenín, ktoré sa viažu na rôzne miesta vo vrecku enzýmu Mpro, aby blokovali jeho funkciu," hovorí Xie. "Rastliny používajú tieto zlúčeniny na svoju ochranu, takže nie je prekvapujúce, že listy a šupky rastlín obsahujú tieto prospešné zlúčeniny. "
Bylinný Koncentrát s fytonutrientami 100 g (náš úžasný čaj zložený z piatich druhov čaju)
ZDROJ: https://cellandbioscience.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13578-021-00680-8
OMEGA-3 nenasýtené mastné kyseliny
Jedným z nutričných faktorov, ktorý môže prispieť k menej závažnému priebehu COVID-19, sú Omega-3 mastné kyseliny. Existujú tri hlavné typy, ktoré ľudia potrebujú: ALA, DHA a EPA.
ALA sa nachádza hlavne v rastlinných olejoch a semenách, ako je chia, ľanový a repkový olej. DHA a EPA sa nachádzajú iba v rybách a niektorých riasach. Vegetariáni a vegáni môžu užívať doplnky vyrobené z rias, aby vyplnili túto medzeru. Ryby sa skutočne obohacujú o Omega-3 vďaka riasam, ktoré jedia.
Iránski vedci zistili, že omega-3 by mohli hrať dôležitú úlohu pri dobrých výsledkoch COVID-19. Výsledky randomizovanej kontrolovanej štúdie publikovanej v Journal of Translational Medicine v marci 2021 ukázali, že kriticky chorí pacienti s COVID-19, ktorí užívali 1 000 miligramový doplnok Omega-3 obsahujúci 400 miligramov EPA a 200 miligramov DHA dva týždne po hospitalizácii. mali 21 % mieru prežitia po jednom mesiaci v porovnaní s 3 % v kontrolnej skupine.
Tiež zlepšil niektoré markery respiračnej a renálnej funkcie u kriticky chorého na COVID-19 pacientov, ale je potrebné vykonať ďalšie štúdie, napísali autori. Vyskúšajte aj: Herbalifeline Max® Výživový doplnok 30 tabliet, ktorý obsahuje EPA a DHA z čistých zdrojov aljašských lososov.
ZDROJ: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33781275/
NAKŔMTE SVOJU MIKROBIOTU
ZDRAVÝ MIKROBIÓM JE ČÍSLO JEDNA V LADENÍ ZDRAVIA, PREVENCII A IMUNITE
Keď sa kŕmite, kŕmite aj svoj mikrobióm, zbierku baktérií, ale aj húb, parazitov a vírusov, ktoré koexistujú v celom tele. Najväčší počet týchto mikróbov sa nachádza v čreve.
"Mikrobióm vykonáva mnoho úloh, vrátane toho, že nám pomáha tráviť jedlo, vytvára životne dôležité vitamíny, chráni pred infekciami a vzdeláva náš imunitný systém," povedala Sheena Cruickshank, imunologička z University of Manchester v Spojenom kráľovstve.
Mikrobióm pomáha udržiavať bariéry, ktoré nás chránia pred baktériami, silné tým, že posilňuje bunky, ktoré lemujú črevá, a tiež aktívne chráni pred inváznymi baktériami, povedala Cruickshank.
Vaša strava má tiež významnú úlohu pri určovaní toho, aké druhy mikróbov žijú vo vašom hrubom čreve.

Vláknina, ako sú rezistentné škroby - napríklad varené, ale chladené zemiaky a ryža, fazuľa alebo šošovica - pomáhajú živiť dobré baktérie. Probiotické potraviny obsahujú živé prospešné baktérie a môžu tiež pomôcť. Patria medzi ne fermentované potraviny ako kefír, jogurt so živými aktívnymi kultúrami, kimchi, miso, kyslá kapusta, nakladaná zelenina, tempeh a kombucha čaj.
Tieto potraviny pomáhajú udržiavať vaše črevá zdravé, čo zase podporuje váš imunitný systém v boji proti COVID-19.
Zdravé trávenie - Microbiotic Max výživový doplnok s vanilkovou príchuťou 20 vreciek
Zlepšeniu črevnej mikrobioty sa venujeme aj v našej Akadémii zdravia.
ZDROJ: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/microbiome/
ALOE VERA

Aloe vera (L.) Burm.f. je považovaná za "zázračnú rastlinu" alebo "zázračnú rastlinu" je liečivá rastlina, ktorá sa používa už viac ako 3000 rokov v rôznych kultúrach. Je jedným z viac ako 400 druhov rodu Aloe z čeľade Xanthorrhoeaceae. Je to jedna z najviac študovaných a najpoužívanejších liečivých rastlín na svete. Jeho farmakologické vlastnosti a fytochémia sú dobre zdokumentované. Od objavenia sa COVID-19 sa objavili informácie o použití tejto rastliny samostatne alebo v kombinácii s inými proti COVID-19. Okrem toho analýza in silico (virtuálny skríning) molekulárnym dokovaním odhalila, že niekoľko sekundárnych metabolitov izolovaných z tropických liečivých rastlín má potenciál inhibovať hlavnú proteázu COVID-19 (Mpro), čo je veľmi sľubný potenciálny farmakologický cieľ.
Naša výskumná skupina nedávno v prieskume literatúry ukázala, že Aloe vera môže byť použitá ako potenciálna rastlina proti COVID-19, pokiaľ ide o jej antivírusovú aktivitu [26]. Táto štúdia je navrhnutá tak, aby identifikovala potenciálne inhibítory zo súboru 10 zlúčenín Aloe vera pomocou molekulárneho dokovania a ADMET (absorpcia, distribúcia, metabolizmus, vylučovanie a toxicita) vlastností inhibítorov pomocou SwissADME a servera preADME, Kórea.
U nás môžete vyskúša aj Bylinný nápoj z Aloe - koncentrát 473ml každé ráno po zobudení na čistenie klkov a zlepšenie črevnej mikrobioty.
ZDROJ: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7833182/
Veríme, že si vyberiete aj z našej ponuky a využijete naše služby. Sme k dispozícii každému, kto sa rozhodol zmeniť svoj život smerom ku zdravšiemu. Prajeme veľa zdravia :-)
Spracovali a preložila: Andrea a Marian Svinčiak, www.viacenergieprezivot.sk, november 2021